skip to Main Content

Workshops 6+

Speelse
workshops

Op woensdag en vrijdag organiseren we speelse workshops voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Samen experimenteren we met muziek, theater, acteren, licht en geluid.

Meer informatie
over de workshops

SPELEN MET CULTUUR

In blokken van 6 workshops op de woensdag- en vrijdagmiddag neemt onze workshopdocent je mee in een wereld van cultuur en theater. In ieder blok staat een andere creatieve discipline centraal. Zo experimenteer je onder andere met dans, beweging, geluid, decor en acteren tijdens de speelse workshops. Experimenteren en ontdekken staan voorop. Je werkt ieder blok aan een presentatie, die je na de laatste workshop aan je ouders, familie en vrienden mag laten zien. 

De workshops op woensdag vinden plaats in de Molkfabryk in Burgum. De workshops op vrijdag vinden plaats in It Maskelyn. Bij veel aanmeldingen splitsen we de groep op in twee leeftijdsgroepen: 6 t/m 8 jaar en 9 t/m 11 jaar.

AANSLUITEN BIJ HET WORKSHOPPROGRAMMA

De aanmeldprocedure voor workshops in het huidige schooljaar is momenteel gesloten. In september gaat het nieuwe workshopprogramma van start. De aanmeldprocedure hiervoor start binnenkort.

KOSTEN VAN DE WORKSHOPS

Na een gratis proefles volgen betaalde workshops. De kosten bedragen €8,50 per workshop. Het totaalbedrag van het workshopprogramma dient na de proefles te worden voldaan. Betaling kan ook in termijnen. Bij deelname wordt verwacht dat alle workshops worden gevolgd.

Mocht een kind eerder willen stoppen, dan vragen wij u dit op tijd aan te geven in verband met eventuele presentaties. Een tussentijdse beëindiging na 3 workshops, ongeacht de reden, leidt niet tot restitutie. Zijn de kosten te hoog voor je? Dan vragen we met plezier een vergoeding* van de kosten voor je aan bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Meer informatie over het fonds vind je hieronder, naast het aanmeldformulier.

*Het Jeugdfonds Sport & Cultuur biedt vergoedingen aan voor kinderen van 4 t/m 18 jaar.

Keertje
meedoen?

We kunnen ons voorstellen dat je graag eerst een keer komt uitproberen, voor je je aanmeldt voor het workshopprogramma. Wil je een proefles volgen? Stuur ons een e-mail.

Doe je mee?

Jeugdfonds Sport & Cultuur
Het Achterland wordt ondersteund door het Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland. Dat is geweldig, want dankzij dit fonds is cultuur voor iedereen. Mocht je het lesgeld voor Het Achterland niet kunnen betalen, dan springt het Jeugdfonds Sport & Cultuur bij. Zij kunnen de kosten vergoeden. Wil je gebruik maken van een bijdrage van het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Geef dit dan aan in het aanmeldformulier.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen van 4 t/m 18 jaar uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten, muziek te maken, te dansen, schilderen, toneel te spelen of iets anders creatiefs te doen.

Ook jongeren die meedoen met Het Achterland komen in aanmerking voor ondersteuning van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. In de meeste gevallen kan het volledige lesgeld worden vergoed. Ouders kunnen zelf geen aanvraag doen. Aanvragen voor een bijdrage worden gedaan door een intermediair, in dit geval is dat de directeur van Het Achterland.

Meld je aan!

Nog even
geduld...

Binnenkort kun je je aanmelden voor het nieuwe workshopprogramma vanaf september 2022.

Blijf op de
hoogte

Back To Top