skip to Main Content

Tip: OnderWaterSafari

Nederland is een land van water met sloten en plassen vol meerkoeten, kikkers en muggen. We weten wat zich boven water afspeelt, maar hoe zit het met de wereld onder de waterspiegel? En hoe ziet het leven er uit op de bodem van de Waddenzee? Het is een onbekende wereld die zich alleen laat verkennen met een duikpak aan. 

Wie benieuwd is naar het leven onder water kan vanaf nu op OnderWaterSafari gaan (toegankelijk voor 4+) Je neemt een duik onder de waterspiegel, zonder natte voeten te krijgen. In een speciaal voertuig maak je een reis van het zoete water van sloot en plas naar het zoute water van Werelderfgoed de Waddenzee. Laat je meevoeren door de stroom en ga op zoek naar de Big Five van de onderwaterwereld van Nederland: de otter, bever, meerval, zeehond en bruinvis!

Naast de OnderWaterSafari zijn er nog drie verdiepingen met interactieve tentoonstellingen voor het hele gezin. Daar valt heel wat te ontdekken: van een kleine pissebed tot het veertien meter lange skelet van een potvis. Je kunt er als een gans vliegen boven Fryslân, een quiz doen in de tandartspraktijk of meer te weten komen over drukken & drollen. Voor de allerkleinsten (4-8 jaar) is er de lieve draak Li-Ming die op de zolder van het museum woont, oudere kinderen zullen juist op Darwins Zolder veel kunnen ontdekken. Dagelijks is de preparateur aan het werk: in het Open Atelier kun je zien hoe hij dieren opzet.

Het Natuurmuseum Fryslân is door de Museuminspecteurs uitgeroepen tot ‘Beste Kidsproof Museum van Friesland’. 

Tickets
Online tickets met tijdslot zijn te boeken via www.natuurmuseumfryslan.nl

Back To Top