skip to Main Content

Tip: interactieve kunstvoorstelling door kinderen

De Kinderbiënnale is een tweejaarlijks, festivalachtig evenement dat dit jaar voor het eerst in Nederland wordt gevierd. Het bijzondere van de Kinderbiënnale is niet alleen de topkunst, maar ook het proces. Kinderen worden namelijk betrokken bij het maken van de tentoonstelling. Wandel letterlijk door een kunstwerk, bouw zelf mee of zoek interactie met een digitale presentatie!

Het unieke aan de Kinderbiënnale zijn de interactieve kunstinstallaties voor een jonge doelgroep, die uitnodigen tot samen maken, doen en verwonderen. Tijdens deze eerste Nederlandse editie zijn er elf kunstwerken te zien van nationale en regionale kunstenaars, met Groningse kunstenaars in het bijzonder. Er is werk van internationale kunstenaars Andreas Schlegel & Hazel Lim-Schlegel, Donna Ong en Eko Nugroho. De Nederlandse kunstenaars zijn Bert Schoeren, Chantalla Pleiter, Harry Arling, Lambert Kamps, Nou & Herkauw, Sandra de Groot, Studio Maky, Werc Collective en Wies Noest.

De kunstexpositie is van 2 juni 2021 tot en met 9 januari 2022 te zien in het Groninger Museum. Kijk voor meer informatie op hun website.

Back To Top