skip to Main Content

Op de
basisschool

Cultuur
in de klas

In samenwerking met Stichting Oarsprong geeft Het Achterland les op 12 basisscholen in de regio Noordoost-Friesland. We helpen scholen net dat stapje verder te gaan in hun cultuureducatie. Ook organiseren we bruisende Cultuurdagen voor basisscholen, met culturele activiteiten voor leerlingen én docenten.

CULTUURLESSEN IN DE KLAS

In samenwerking met Stichting Oarsprong geeft Het Achterland les op 12 basisscholen in de regio Noordoost-Friesland. We bieden culturele programma’s op maat. Bij de ontwikkeling van programma’s spelen de scholen een cruciale rol. Zij leveren input voor de thema’s en onderwerpen waar behoefte aan is. Wij zorgen vervolgens voor de inpassing hiervan in een educatief programma. Vanuit onze eigen professionaliteit helpen we scholen net dat stapje verder te gaan in hun cultuureducatie.

KUNST- EN CULTUURPLAN

In 2021 ging een nieuw kunst- en cultuurproject van start op 12 basisscholen van Stichting Oarsprong in de gemeente Tytsjerksteradiel. De leerlingen krijgen wekelijks les in verschillende kunstvormen. Van theater tot beeldende kunst en van dans tot muziek. De lessen worden gegeven door vakdocenten van Het Achterland en Cultuurcentrum de Wâldsang. Alle vakdocenten worden getraind door KEK Cultuureducatie, onderdeel van Keunstwurk. Het project maakt kunst en cultuur onderdeel van het vaste lesprogramma én zorgt voor verbinding in de scholen.

CULTUURDAGEN

Het Achterland organiseert in opdracht van basisscholen Cultuurdagen in de Molkfabryk of op locatie. In samenspraak met een school stellen we een op maat gemaakt programma samen met leuke, leerzame culturele activiteiten voor leerlingen én docenten. Onder andere CSG Liudger en OSG Singelland uit Burgum beleefden eerder al feestelijke Cultuurdagen georganiseerd door Het Achterland. Ook interesse in een Cultuurdag voor jouw basisschool? Stuur een e-mail naar info@hetachterland.nl en we bespreken vrijblijvend de mogelijkheden.

Ook samen-
werken?

Natuurlijk staan we open voor samenwerkingen met nog meer basisscholen in Noordoost-Friesland. Ben je directeur of werkzaam op een basisschool in de regio en benieuwd wat Het Achterland te bieden heeft? Neem contact met ons op via het contactformulier. We maken een (telefonische) afspraak om een samenwerking te verkennen!

Contact

    Back To Top