skip to Main Content

Op de
basisschool

Cultuur
in de klas

In samenwerking met de Oarsprong geeft Het Achterland theaterworkshops op 12 basisscholen in de regio. Voor deze workshops ontwikkelen we culturele programma’s op maat. Bij de ontwikkeling hiervan spelen de scholen een cruciale rol. Zij leveren input voor de thema’s en onderwerpen waar behoefte aan is. Wij zorgen vervolgens voor de inpassing hiervan in een educatief programma. Vanuit onze eigen professionaliteit helpen we scholen net dat stapje verder te gaan in hun cultuureducatie.

Kunst- en cultuurplan

Onlangs ging een nieuw kunst- en cultuurproject van start op 12 basisscholen van stichting Oarsprong in de gemeente Tytsjerksteradiel. De leerlingen krijgen tot en met juli 2022 wekelijks les in theater, beeldende kunst, dans en muziek van vakdocenten van Het Achterland en Cultuurcentrum de Wâldsang. De vakdocenten worden getraind door KEK Cultuureducatie, onderdeel van Keunstwurk. Het project maakt kunst en cultuur onderdeel van het vaste lesprogramma én zorgt voor verbinding in de scholen.

Ook samen-
werken?

Natuurlijk staan we open voor samenwerkingen met nog meer basisscholen in Noordoost-Fryslân. Ben je directeur of werkzaam op een basisschool in de regio en benieuwd wat Het Achterland te bieden heeft? Neem contact met ons op via het contactformulier. We maken dan een (telefonische) afspraak om een samenwerking te verkennen!

Contact

    Back To Top