skip to Main Content

Op de
basisschool

Cultuur
in de klas

In samenwerking met Stichting Oarsprong geeft Het Achterland theaterles op 12 basisscholen in de regio Noordoost-Friesland. We bieden culturele programma’s op maat. Bij de ontwikkeling van programma’s spelen de scholen een cruciale rol. Zij leveren input voor de thema’s en onderwerpen waar behoefte aan is. Wij zorgen vervolgens voor de inpassing hiervan in een educatief programma. Vanuit onze eigen professionaliteit helpen we scholen net dat stapje verder te gaan in hun cultuureducatie.

Kunst- en cultuurplan

In 2021 ging een nieuw kunst- en cultuurproject van start op 12 basisscholen van Stichting Oarsprong in de gemeente Tytsjerksteradiel. De leerlingen krijgen tot en met juli 2022 wekelijks les in verschillende kunstvormen. Van theater tot beeldende kunst en van dans tot muziek. De lessen worden gegeven door vakdocenten van Het Achterland en Cultuurcentrum de Wâldsang. Alle vakdocenten worden getraind door KEK Cultuureducatie, onderdeel van Keunstwurk. Het project maakt kunst en cultuur onderdeel van het vaste lesprogramma én zorgt voor verbinding in de scholen.

Ook samen-
werken?

Natuurlijk staan we open voor samenwerkingen met nog meer basisscholen in Noordoost-Friesland. Ben je directeur of werkzaam op een basisschool in de regio en benieuwd wat Het Achterland te bieden heeft? Neem contact met ons op via het contactformulier. We maken een (telefonische) afspraak om een samenwerking te verkennen!

Contact

    Back To Top