skip to Main Content

Tijdelijk gratis workshops op woensdagmiddag

Het Achterland geeft tijdelijk gratis theaterworkshops om ouders in Noordoost-Fryslân tegemoet te komen in Coronatijd. Waar we normaliter lesgeld rekenen voor deelname aan de workshops, komt dit in de eerste maanden van 2021 volledig te vervallen. We willen onze workshops hiermee toegankelijk maken voor alle kinderen in de regio, in een tijd waarin veel mensen wat minder te besteden hebben.

Het belang van creativiteit en plezier, juist nu
Voor de naschoolse workshops voor kinderen van 6 t/m 11 jaar waren er de afgelopen periode aanzienlijk minder aanmeldingen dan voorheen. Logisch, vindt onze algemeen directeur Adriaan Groffen. “Het is een lastig jaar geweest voor iedereen en veel mensen hebben wat minder te besteden door de pandemie. Toch is creativiteit en samen plezier maken juist nu heel belangrijk voor kinderen. Om ouders een beetje te ontzien, bieden we tijdelijk gratis naschoolse workshops aan.”

Tijdelijk gratis workshops in het voorjaar
Eerder dit jaar beloofde de Provincie Fryslân vierjarige financiële steun aan Het Achterland, ingaande per 2021. Dat was een belangrijk startsein voor ons cultuurlab. We willen een prominente bijdrage leveren aan de creatieve en culturele ontwikkeling van kinderen en jongeren in Noordoost-Fryslân. “Het Achterland loopt inkomsten mis door de pandemie, maar het belang van cultuureducatie in deze regio blijft en is leidend voor onze organisatie. We willen ons hiervoor blijven inzetten, ook nu”, aldus Adriaan Groffen.

We bieden drie blokken van vijf workshops op woensdagmiddagen gratis aan. Het eerste blok gaat van start op woensdag 10 februari, mits de coronamaatregelen dit toelaten.

Aanmelden voor de gratis workshops kan hier.

Back To Top