skip to Main Content

Nieuw community art project StraatKunstBurgum

Het Achterland lanceert het nieuwe community art project StraatKunstBurgum, dat in het voorjaar van 2023 zal plaatsvinden. Initiatiefnemer Gerrit Zandbergen is een echte Burgumer, die zich tijdens het uitlaten van van hond steeds vaker irriteerde aan het vaak lege en lelijke straatbeeld in zijn buurt en dorp. Geïnspireerd door vele straatkunstprojecten in binnen- en buitenland dacht hij: ‘Dat kan in Burgum ook!’

Het project sluit aan bij het vraagstuk Wat is de identiteit van Burgum? van de stuurgroep Burgum 2040. Door een specifieke plek te onderzoeken, ontstaat er een beeld van het verleden. Dit beeld kunnen we weer vertalen naar het heden, in dit geval door middel van (muur)schilderingen. De kunstwerken vertellen iets over de identiteit van Burgum en over onze kunstzinnige en artistieke kijk op het verleden, het heden en de toekomst.

Uit de verschillende onderzoeken die in de komende maanden plaatsvinden, worden verhalen verzameld en opgenomen. De opnames worden gebruikt voor een audiotour, die ter ondersteuning dient van een wandelroute langs de verschillende kunstwerken. Luister naar verhalen van Burgumers terwijl je langs de kunstwerken wandelt.

Om de verhalen voor StraatKunstBurgum te verzamelen, zullen wij in het voorjaar van 2023 een speciale website lanceren. Meer informatie hierover volgt binnenkort via onze website en social media kanalen.

Beeld: een muurschildering van Leeuwarder kunstenaar Roy Schreuder op de buitenkant van de Molkfabryk

Back To Top