skip to Main Content

Het Museum Der Dingen geopend tot 9 september!

Het Museum Der Dingen is op zaterdag 28 augustus tijdens de open dag officieel geopend! Wethouder Bouwman van de gemeente Tytsjerksteradiel knipte samen met Siem een lintje door. Na de open dag is het museum nog te bezoeken tot 9 september van dinsdag t/m vrijdag.

Basisscholen welkom in het Museum Der Dingen voor een verhaal-taalspeurtocht
Ook basisscholen zijn welkom bij het Museum Der Dingen. Neem je klas in de komende twee weken een keer mee voor een verhaal-taalspeurtocht. Oftewel: levend taalonderwijs, met als doel inspiratie opdoen voor eigen verhalen, om dit daarna zelf uit te schrijven en met elkaar te delen. Welk ding kwam jij tegen tijdens je vakantie en heeft een bijzonder verhaal of roept een bijzonder verhaal op?

Het verhalenspeurtochtboekje van Het Achterland dat jullie voor de kinderen ontvingen op school mag je natuurlijk ook nog steeds gebruiken ter inspiratie. Bijvoorbeeld om een schrijf- of vertelopdracht te doen met je klas. Tot slot kun je ook dingen zoeken rond de woordenlijst van de komende weken. Alle dingen zijn welkom en kunnen nog een plekje krijgen in het Museum Der Dingen.

Het Museum Der Dingen staat tot 9 september bij de Molkfabryk in Burgum. Wil je langskomen met je klas? Dat kan van dinsdag t/m vrijdag. Maak een afspraak met Adriaan Groffen, door te mailen naar adriaan@hetachterland.nl of te bellen naar 0611207439.

Foto door Xanne Wijkamp.

Back To Top